gufferier.dk

Chokoladekage med kærnemælk

Chokoladekage bliver bare bedre med kærnemælk – og jeg kan godt fortælle en hemmelighed, denne chokoladekage er ikke særlig sund eller fedtfattig – den er en bombe af kulhydrater, men man må godt smovse lidt en gang imellem.

Luna havde fødselsdag den anden dag, og vi skulle have gæster både lørdag, søndag og mandag – så denne enkle chokoladekage med kærnemælk var ideel, da den er supernem at lave og kan holde sig lækker i flere dage.

Opskriften på chokoladekage med kærnemælk indeholder:

  • 600 gram mel
  • 600 gram sukker
  • 1 liter kærnemælk
  • 3 tsk. Natron
  • 6 spsk. kakaopulver
  • 1 1/2 dl olie

Det hele skal bare blandes sammen i en skål, jeg plejer at bruge vores røremaskine og så skal den ellers bare køre indtil alle ingredienser er blandet godt sammen og er en meget flydende dej.

Derefter skal chokoladekagen bare bages i ovnen cirka 35 minutter på 200 grader.

Jeg pyntede chokoladekagen med lilla glasur, som jeg havde blandet selv. Det var lavet med lidt kogende vand, flormelis og så rød og blå farve blandet sammen. Jeg lod den lilla glasur tørre i et køligt rum, og derefter pyntede jeg med en lyserød frostings. Det gav følgende resultat med fødselsdagskagen.

chokoladekage med kærnemælk

chokoladekage med kærnemælk

chokoladekage

chokoladekage

Jeg lavede to chokoladekager på en gang, men pyntede dem lidt forskelligt – ligesom for at forsøge at skabe mig den bedste fødselsdagskage til Luna. Herunder kan du se den chokoladekage jeg pyntede som en pige. Proportionerne er måske ikke helt på plads.

fødselsdagskage

fødselsdagskage

Men denne opskrift på chokoladekage med kærnemælk er i hvert fald blevet godkendt af hele familien.

Speak Your Mind

*