Jeg elsker brownies – det er klart en af mine yndlingskager, næst efter brunsviger. Det er dog ikke en kaloriefattig opskrift – men du skal jo også have det lidt lækkert ind imellem. Derfor ligger denne opskrift på brownies med ægte chokolade også i smovseri kategorien.
Opskrift på ca. 16 brownies
- 150 g. mørk chokolade 70 %
- 1,2 dl solsikkeolie
- 215 g rørsukker
- 2 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 65 g. mel
- ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. fint salt
- 4 spsk. usødet kakaopulver
- 75 g hakkede valnødder
- 40 g hakket mælkechokolade
Du skal bruge en form, der måler 22 x 22 cm, eller noget i tilsvarende størrelse. Kom smør på bund og kanter, så dine brownies ikke klæber ved. Smelt chokoladen i et vandbad (det vil sige, kog noget vand i en gryde og sæt en skål over gryden, og læg den “ægte” chokolade ned i).
Mix olie, sukker, æg og vanilijesukker sammen. Sigt melen, bagepulver, salt og kakaopulver i en anden skål og vend det efterfølgende i den anden skål med chokolade. Put nødder og flødechokoladen i.
Ovnen skal stå på 180 grader, og du skal bage den i cirka 30 – 35 minutter. Stik i dine brownies, ind til der ikke hænger for meget chokolade ved.
Lad dem køle af i formen, inden du skærer den ud, ellers risikerer du at ødelægge kanterne og det kan ende i noget værre griseri. Velbekomme – du har nu lækre brownies med ægte chokolade.
Skriv et svar