Jeg har aldrig før selv skulle tilberede en blomkål, så jeg var faktisk ret meget i tvivl om hvordan det skulle gøres. Det måtte være noget med kogning tænkte jeg, men på selve blomkålshovedets indpakning stod der dampning.
Jeg gik på nettet og søgte lidt, og faldt over en stak paleo opskrifter med blomkål. Kig et smut over på MinPaleoVerden. 11 meget interessante opskrifter, men måske lige i overkanten af hvad min plan var med blomkålen. I princippet skulle jeg bare have mine børn til at prøve at spise blomkål. Så jeg valgte en opskrift med blomkål, hvor den bliver kogt.
Simpel kogning af blomkål
- 1 stk blomkål
- 2 spiseskefulde salt
- 1 liter vand
Opskriften på blomkål var enkel. Kom 1 liter vand i gryden, bring det i kog – tilsæt derefter blomkål og salt. Lad det koge i 15 minutter. Vupti, så er det klar. Det var nemt.
Mine børn til gengæld, havde det på samme måde, som jeg nok havde det da jeg var barn. De var ikke vilde med blomkålen, men hey, det er der jo ikke mange børn der kan. Så det var en “spis eller gå i seng” taktik atter en gang. De skal nok få lært at spise blomkål.
Skriv et svar