Har du også en forkærlighed for det sure og søde? Så elsker du sikkert også lakrids. Når man bruger meget tid i køkkenet – eller bare er glad for mad – kan man nemt komme til at spørge selv selv: Kan jeg mon ikke putte det her i noget nyt og anderledes?
Sådan spurgte jeg mig selv omkring lakrids og jeg kom frem med 4 gode bud på, hvor man kan prøve at putte lakrids i maden på en lidt anderledes måde.
En milkshake der frisker
Prøv at putte et par spiseskefulde lakridsis pr deciliter mælk og en halv teskefuld vaniliesukker. I blenderen med det hele og hæld op i en højt glas. Man kan eventuelt drysse lidt kakaopulver på toppen for pynt, men den er også fin som den er. En nem eftermiddags snack.
Flødeboller alle vegne
Tag en standard opskrift til flødeboller, men til skummet tilsættes 2-3 teskefulde lakridspulver. Vent med at tilsætte det til sidst i piskningen af skummet. Ellers fortsættes som normalt og I har nu lækre flødeboller med et strejf af lakrids. Man kan godt putte mere i, men test det lige først, da det kan smage meget forskelligt fra opskrift til opskrift.
Småkager til alle
Lakrids går rigtig godt i småkager eller muffins, så prøv at putte en teskefuld lakridspulver i den næste gang småkager og se, hvad der sker. Prøv eventuelt med en meget simpel opskrift uden alt for mange andre krydderier, som for eksempel kardemomme eller kanel.
Julen skal også med
Det sidste sjove påfund af madretter, hvor man kan tilføje lakrids, er ved flæskestegen. Kombiner 1 spiseskefuld lakrids med citronchilier eller lignende og oplev flæskestegen på en helt ny måde. Den smager som du aldrig havde troet en flæskesteg kunne smage. Mums.
Skriv et svar