Sushi og smoothies er begyndt at dominere i festivalbilledet, og overordnet set er tendensen på de danske festivaler krystalklar. Sund mad er blevet et hit.
Mad på en festival
Når man er på festival, har det tidligere været sådan, at størstedelen af ens budget gik til burgere og hotdogs i en hel uge, skyllet ned med både kolde og varme øl. Men især de yngre festivalgæster har fundet ud af, at kroppen har brug for mere solid og vitaminrig næring. De vil leve så sundt som det nu er muligt på festival.
På grund af den store efterspørgsel på sunde råvarer, har de fleste danske festivaler sørget for store mængder af frisk frugt, kolde smoothies, sushi og pitabrød til de gæster, der søger et alternativ til festivalburgeren.
De fleste festivaler sørger både boder og festivalledelse for at øge udvalget af madvarer indenfor især den varierede og solide måltidskategori. De lægger vægt på, at gæsterne bruger meget energi, når de er til koncerter. Derfor skal de have mad, som både er nærende, velsmagende og vitaminrigt.
Roskilde Festival er frontløberen på sund festivalmad-området. Her har man gjort ekstra meget ud af de sunde madvarer, og på festivalpladsen finder man både smoothiebarer og frugt- og grøntsagsboder, hvor mange af varerne er økologiske. Samtidig har man gjort lidt ekstra ud af begrebet junkfood. Det er ikke nødvendigvis lig med usund mad.
På Roskilde Festival er junkfood ikke nødvendigvis lig med usund mad. Her finder man både veganerfastfood, raw fastfood (råvarer, der er langtidstilberedt ved en konstant temperatur på 45 grader) og selvfølgelig også alternativer til kød, enten i form af tofu eller sojaprodukter. Hvis man ikke kan undvære festivalburgeren, kan man blandt andre finde en burgerbod, som laver maden med grovboller, økologisk kød og friske råvarer, som salat, tomat og agurker.
God appetit på årets festival. Uanset om du er til det fedtede fastfood eller til den sunde og lækre smoothie.
Skriv et svar