Lasagne stammer jo oprindeligt fra Italien, hvor den faktisk blev brugt som en ret, hvor man kunne putte alle sine rester fra gårsdagens aftensmad. Tænker man sig om, kan man med denne opskrift godt lave en fedtfattig lasagne, som samtidig smager rigtig godt.
Oksekød i lasagnen opskrift
En god lasagne skal selvfølgelig være med oksekød, men hvorfor ikke prøve med fx svinekød eller kyllingekød – anderledes, ja, men hvorfor skal alting være så traditionelt. Denne opskrift på fedtfattig lasagne jeg vil vise her, bliver dog med oksekød.
Kødsauce
- 1 løg
- 3 gulerødder
- 2 stilke bladselleri
- 500 g hakket oksekød (jo lavere fedtprocent, jo bedre)
- 1 dåse hakkede tomater
- 70 g koncentreret tomatpuré
- 1 spsk oregano
- salt
- peber
- 12 lasagneplader
Start med at skære løget i småstykker og svitse dem på panden. Lav derefter tern ud af gulerødder og selleri, som derefter kommes ned til løgene. Når det er godt svitset igennem, så hæld dåsen med hakkede tomater og tomatpuré i gryden – bring det i kog. Når det er godt varmt, så hæld oksekødet i gryden. Til sidst smager du til med oregano, salt og peber.
Bechamelsauce
- 15 g smør
- 2½ spsk hvedemel
- ½ liter skummetmælk
- salt
- peber
- muskatnød
- 1 spsk rasp
- 1 tsk oregano
Traditionel bechamelsovs er altid en vigtig del af fedtfattig lasagne, og for at gøre den så sund som mulig, så hold igen med alt for meget smør og hvedemel, og brug skummetmælk fremfor fed mælk.
Først smelter du smørret, og derefter rører du melet i. Kog mælken i fx mikroovnen og hæld det i under omrøring. Kog den igennem nogle minutter, og smag efter med salt, peber og muskatnød.
Nu kan du så begynde at lave lasagnen. Hæld lidt kødsauce og bechamelsause i, put et par plader på, og hæld igen noget kødsovs og bechamelsovs på. Fortsæt denne proces indtil der ikke er mere.
Drys noget revet ost, gerne fedtfattig ost, over lasagnen og sæt den i ovnen på 200 grader i 30 minutter. God appetit – en god opskrift på fedtfattig lasagne.
Skriv et svar