• Forretter
  • Hovedretter
  • Frokost
  • Tilbehør
  • Bageri
  • Produkter
  • Vægttab

Gufferier

Opskrifter til hverdag og fest

  • Indsend din opskrift
  • Om hjemmesiden
  • Kontakt

Fedtfattig Lasagne

september 12, 2010 Brian Leave a Comment

Lasagne stammer jo oprindeligt fra Italien, hvor den faktisk blev brugt som en ret, hvor man kunne putte alle sine rester fra gårsdagens aftensmad. Tænker man sig om, kan man med denne opskrift godt lave en fedtfattig lasagne, som samtidig smager rigtig godt.

Oksekød i lasagnen opskrift

En god lasagne skal selvfølgelig være med oksekød, men hvorfor ikke prøve med fx svinekød eller kyllingekød – anderledes, ja, men hvorfor skal alting være så traditionelt. Denne opskrift på fedtfattig lasagne jeg vil vise her, bliver dog med oksekød.

Kødsauce

  • 1 løg
  • 3 gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 500 g hakket oksekød (jo lavere fedtprocent, jo bedre)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk oregano
  • salt
  • peber
  • 12 lasagneplader

Start med at skære løget i småstykker og svitse dem på panden. Lav derefter tern ud af gulerødder og selleri, som derefter kommes ned til løgene. Når det er godt svitset igennem, så hæld dåsen med hakkede tomater og tomatpuré i gryden – bring det i kog. Når det er godt varmt, så hæld oksekødet i gryden. Til sidst smager du til med oregano, salt og peber.

Bechamelsauce

  • 15 g smør
  • 2½ spsk hvedemel
  • ½ liter skummetmælk
  • salt
  • peber
  • muskatnød
  • 1 spsk rasp
  • 1 tsk oregano

Traditionel bechamelsovs er altid en vigtig del af fedtfattig lasagne, og for at gøre den så sund som mulig, så hold igen med alt for meget smør og hvedemel, og brug skummetmælk fremfor fed mælk.

Først smelter du smørret, og derefter rører du melet i. Kog mælken i fx mikroovnen og hæld det i under omrøring. Kog den igennem nogle minutter, og smag efter med salt, peber og muskatnød.

Nu kan du så begynde at lave lasagnen. Hæld lidt kødsauce og bechamelsause i, put et par plader på, og hæld igen noget kødsovs og bechamelsovs på. Fortsæt denne proces indtil der ikke er mere.

Drys noget revet ost, gerne fedtfattig ost, over lasagnen og sæt den i ovnen på 200 grader i 30 minutter. God appetit – en god opskrift på fedtfattig lasagne.

Hovedretter fedtfattig, lasagne, oksekød

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Google Anbefaler

Seneste opskrift

  • Få en fantastisk madoplevelse i det vestjyske
  • Bedstes tomatsuppe
  • Brownies med ægte chokolade
  • Tilberedning af blomkål
  • Lakrids i lange baner

Arkiv over opskrifter

  • oktober 2018
  • juni 2018
  • april 2018
  • januar 2018
  • oktober 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • april 2017
  • februar 2017
  • april 2014
  • oktober 2013
  • juli 2013
  • maj 2013
  • juni 2012
  • maj 2012
  • februar 2012
  • januar 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • august 2011
  • juni 2011
  • maj 2011
  • april 2011
  • marts 2011
  • februar 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • august 2010

Copyright © 2022 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in