Fiber er det nye sort. Jo mere fiber du kan få i dit fiberfranskbrød, jo bedre. Jeg har ikke forstået, hvorfor flere pizzarier, bagere og grillbarer ikke har fået øjnene op for, at de skal bage deres brød med fiber. Det kan i nogle tilfælde blive lidt mere tungt / tørt at spise – men til gengæld er det også mere sundt, godt for kroppen og fordøjelsessystemet.
Mit fiberfranskbrød

Dette er en opskrift på fiberfranskbrød, som jeg har forsøgt mig frem med – og de første mange gange blev det ikke særlig vellykket, men i stedet tørt og meget tungt. Mængden af ingredienser er meget vigtig, da der skal ikke ret meget til, før det ender galt.
Ingredienser til 2 franskbrød
3 dl ymerdrys
5 dl lunkent vand
50 g gær
1 spsk. honning
2 tsk. salt
3 dl yoghurt naturel eller A38
300 g fuldkornshvedemel
550-600 g hvedemel
Det er en lidt speciel opskrift på fuldkornsfranskbrød – men prøv den, det giver pote til eftermiddagskaffen, eller aftenskaffen. Det kan også bruges til en god salat eller suppe.
Fremgangsmåde til fiberbrødene
Du luner vandet og hælder ymerdrysset i. Det lader du stå i en 20 minutters tid, så det kan blive godt opløst i vandet. Smuldr derefter gær i, lidt honning, salt og til sidst youghurt eller A38. Rør det godt sammen.
Sæt æltemaskinen i gang, og kom lidt efter lidt hvedemel og fuldkornsmel i. Det skulle gerne ende med en rimelig klistret franskbrødsdej. Det kommer du i to franskbrødsskåle.
Sæt dem til at hæve i 1 times tid. Pensl dem efterfølgende med vand og rids dem lidt med en skarp kniv.

Fiberfranskbrødene skal have 35 minutter i ovnen ved 210 grader på den nederste rist. Tag dem ud af ovnen og ud af formene – hvorefter du giver dem 10 minutter igen i ovnen, stadig ved 210 grader.
Herefter står du nu med 2 lækre fiberfranskbrød, der er sunde og kan bruges til lidt af hvert – men allerbedst er de nu med en god ost og glas mælk til. En fantastisk opskrift på sund brød.
Hej, hvad er det der gør at du for det første kalder det sundt og for det andet kalder det for fiberfranskbrød? i min verden er fiberindholdet meget lavt!
Ja – det er nok en forkert formulering egentlig – det er jo mere et fuldkorn franskbrød jeg har tænkt på i dette tilfælde.