• Forretter
  • Hovedretter
  • Frokost
  • Tilbehør
  • Bageri
  • Produkter
  • Vægttab

Gufferier

Opskrifter til hverdag og fest

  • Indsend din opskrift
  • Om hjemmesiden
  • Kontakt

Fiberfranskbrød – sund franskbrød med fiber

januar 22, 2012 Brian 2 Comments

Fiber er det nye sort. Jo mere fiber du kan få i dit fiberfranskbrød, jo bedre. Jeg har ikke forstået, hvorfor flere pizzarier, bagere og grillbarer ikke har fået øjnene op for, at de skal bage deres brød med fiber. Det kan i nogle tilfælde blive lidt mere tungt / tørt at spise – men til gengæld er det også mere sundt, godt for kroppen og fordøjelsessystemet.

Mit fiberfranskbrød

Fiberfranskbrød
Opskrift på Fiberfranskbrød

Dette er en opskrift på fiberfranskbrød, som jeg har forsøgt mig frem med – og de første mange gange blev det ikke særlig vellykket, men i stedet tørt og meget tungt. Mængden af ingredienser er meget vigtig, da der skal ikke ret meget til, før det ender galt.

Ingredienser til 2 franskbrød

3 dl ymerdrys
5 dl lunkent vand
50 g gær
1 spsk. honning
2 tsk. salt
3 dl yoghurt naturel eller A38
300 g fuldkornshvedemel
550-600 g hvedemel

Det er en lidt speciel opskrift på fuldkornsfranskbrød – men prøv den, det giver pote til eftermiddagskaffen, eller aftenskaffen. Det kan også bruges til en god salat eller suppe.

Fremgangsmåde til fiberbrødene

Du luner vandet og hælder ymerdrysset i. Det lader du stå i en 20 minutters tid, så det kan blive godt opløst i vandet. Smuldr derefter gær i, lidt honning, salt og til sidst youghurt eller A38. Rør det godt sammen.

Sæt æltemaskinen i gang, og kom lidt efter lidt hvedemel og fuldkornsmel i. Det skulle gerne ende med en rimelig klistret franskbrødsdej. Det kommer du i to franskbrødsskåle.

Sæt dem til at hæve i 1 times tid. Pensl dem efterfølgende med vand og rids dem lidt med en skarp kniv.

Franskbrød med fiber
Franskbrød med fiber

Fiberfranskbrødene skal have 35 minutter i ovnen ved 210 grader på den nederste rist. Tag dem ud af ovnen og ud af formene – hvorefter du giver dem 10 minutter igen i ovnen, stadig ved 210 grader.

Herefter står du nu med 2 lækre fiberfranskbrød, der er sunde og kan bruges til lidt af hvert – men allerbedst er de nu med en god ost og glas mælk til. En fantastisk opskrift på sund brød.

Bageri fiber, fiberbrød, fiberfranskbrød, franskbrød

Comments

  1. Kokken says

    april 14, 2012 at 9:53 am

    Hej, hvad er det der gør at du for det første kalder det sundt og for det andet kalder det for fiberfranskbrød? i min verden er fiberindholdet meget lavt!

    Svar
  2. Brian says

    april 20, 2017 at 12:18 pm

    Ja – det er nok en forkert formulering egentlig – det er jo mere et fuldkorn franskbrød jeg har tænkt på i dette tilfælde.

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Google Anbefaler

Seneste opskrift

  • Få en fantastisk madoplevelse i det vestjyske
  • Bedstes tomatsuppe
  • Brownies med ægte chokolade
  • Tilberedning af blomkål
  • Lakrids i lange baner

Arkiv over opskrifter

  • oktober 2018
  • juni 2018
  • april 2018
  • januar 2018
  • oktober 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • april 2017
  • februar 2017
  • april 2014
  • oktober 2013
  • juli 2013
  • maj 2013
  • juni 2012
  • maj 2012
  • februar 2012
  • januar 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • august 2011
  • juni 2011
  • maj 2011
  • april 2011
  • marts 2011
  • februar 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • august 2010

Copyright © 2022 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in