• Forretter
  • Hovedretter
  • Frokost
  • Tilbehør
  • Bageri
  • Produkter
  • Vægttab

Gufferier

Opskrifter til hverdag og fest

  • Indsend din opskrift
  • Om hjemmesiden
  • Kontakt

Fuldkornspita – Opskrift på pita med fuldkorn

oktober 8, 2011 Brian Leave a Comment

Bagværk med fuldkorn er altså altid klart den bedste måde at bage brød på. Fuldkornspita er også en af mine yndling opskrifter. Når du bare pitabrød med fuldkorn, får du altså bare en meget sundere kost, og nemmere ved at få din ration af fiber, som er så vigtig for en god fordøjelse.

Opskrift på grov pita dej med fuldkorn

Denne opskrift på grove pitabrød med fuldkorn er til ca. 8 pitabrød.

Først skal du bruge nogle ingredienser til din fuldkornspita:

25 g Gær
2 dl. Vand
1,5 tsk. Havsalt
180g Grov rugmel
240g Fuldkorn Hvedemel

Varm vandet op til lunken status – jeg plejer bare at give det en 30 sekunder i mikroovnen, så er det klar. Smuldr gæret ud i vandet og rør rundt med en gaffel eller andet der lige virker for dig.

Kom så salt og grov rugmel i din gær/vand blanding. Til sidst tilsætter du dit fuldkornshvedemel. Det bliver nok en lidt klistret gang pita dej, men det er dej med fuldkorn som regel. Sæt din pitadej til hævning i en times tid og så er dejen klar.

Form dem til en gang flade dejklatter, cirka en halv centimeter tykke og i med ca. 10 cm i diameter for optimale fuldkornspitabrød. Dine fuldkornsbrød hæver op inde i ovnen, så du skal nok få nogle gode tykke pitabrød med fuldkorn. Du skulle gerne ende op med cirka 8 pita dej klatter. Lad dem lige hæve 10 – 15 minutter mere, så der kommer lidt luft ind i dine brød.

Varm dem i ovnen på 200 grader i ca. 8 – 10 minutter. Server dem lune til en omgang god salat med kyllingestykker, og du har dig en fedtfattig og sund opskrift på grove pitabrød med fuldkorn. Mums siger jeg bare.

 

Bageri fuldkorn, fuldkornspita, pita, pitabrød

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Google Anbefaler

Seneste opskrift

  • Få en fantastisk madoplevelse i det vestjyske
  • Bedstes tomatsuppe
  • Brownies med ægte chokolade
  • Tilberedning af blomkål
  • Lakrids i lange baner

Arkiv over opskrifter

  • oktober 2018
  • juni 2018
  • april 2018
  • januar 2018
  • oktober 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • april 2017
  • februar 2017
  • april 2014
  • oktober 2013
  • juli 2013
  • maj 2013
  • juni 2012
  • maj 2012
  • februar 2012
  • januar 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • august 2011
  • juni 2011
  • maj 2011
  • april 2011
  • marts 2011
  • februar 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • august 2010

Copyright © 2022 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in