En god tærte opskrift begynder altid med at vælge det rigtige tærtefyld. I princippet kan du jo fylde alt i, og derved skabe din egen helt unikke tærteopskrift – noget som vi virkelig holder af her i familien.
Fyldet starter med kød
En god opskrift til tærter starter med at vælge noget kød der skal i – med mindre du er ude efter en vegetartærte selvfølgelig, så kunne du overveje at lave det som en porretærte. For vegetarene kunne en god spinattærte også være ideelt, specielt hvis du vil føle dig lidt som en Skipper Skræk.
Den traditionelle danske er nok en tærte med skinke – men i høj grad nok også kylling. Den anden dag lavede vi en med resterne fra den hele danske kylling vi havde lavet dagen før. Det blev til en helt fantastisk tærte med kylling – og der var godt med hvidt kyllingekød imellem. Andre sværger til oksekød, men det tror jeg ikke er nær så populært, selvom at det virkelig kan blive en god tærte med oksekød – andre vil mene det minder for meget om en deep pan pizza i stedet.
Rigtige mænd der laver tærter, ville nok vælge at toppe det hele af med en masse skiver bacon – for som de siger i ølklubben, bacon er kødets krydderi.
Fisk i din tærte er også populært – specielt en tærte med laks er meget populær i Danmark. Jeg synes ofte når jeg har været rundt på hoteller eller andet, så er der tærter med laks. Rejer vil andre også mene var godt at fylde i, men jeg har aldrig brudt mig så meget om varme rejer.
Grøntsager
Det næste der skal i en god tærte opskrift er grøntsager – og der er hele din køkkenhave åben for forslag. Spinat er rigtig godt, men også porre er meget populær, samt asparges. Gulerødder gør sig faktisk overraskende godt. Min yndlings er dog champignoner, det er tærtefyld der virkelig gør sig godt i en tærte opskrift.
Skriv et svar