• Forretter
  • Hovedretter
  • Frokost
  • Tilbehør
  • Bageri
  • Produkter
  • Vægttab

Gufferier

Opskrifter til hverdag og fest

  • Indsend din opskrift
  • Om hjemmesiden
  • Kontakt

Fedtfattige knækbrød

februar 12, 2011 Brian 4 Comments

opskrift på knækbrødDen anden dag var vi i legeland med et par venner, og de havde tager hjemmelavede knækbrød med. De var helt fabelagtig gode, og måtte straks få deres opskrift. Den opskrift på knækbrød har vi modificeret lidt, så vi har nogle lækre fedtfattige knækbrød. Det er sikkert også noget man i de gamle handelsdage i Hamborg har haft med på ture rundt i Tyskland.

Opskrift på knækbrød


Ingredienser:

  • 1 dl. Havregryn
  • 1 dl. Sesamfrø
  • 1 dl. Hørfrø
  • 1 dl. Solsikkekerner
  • 1 dl. Græskarkerner
  • 3½ dl. Hvedemel
  • 2 dl. Vand
  • 1 dl. Olie
  • 1 Tsk. Bagepulver
  • 1 Tsk Salt

Opskriften er faktisk rigtig let at lave, da det hele mere eller mindre bare skal blandes sammen.

Vi lavede dejen i vores foodprocessor (hvem sagde Gertrud) og det gjorde det kun endnu nemmere.

Start med at hælde alle frøene i skålen, havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerne og græskarkerner, hæld derefter hvedemel, salt og bagepulver i. Så hælder du under omrøring rundt vand og olie i – dette resulterer i en lækker dej som er rimelig nem at arbejde med.

Rul det hele ud på noget bagepapir, der burde være nok til to plader knækbrød. Et lille trick er at lægge det mellem to ark bagepapir og på den måde undgår du klistret på kagerullen.

Husk at skære dem ud inden du sætter dem ind i ovnen.

Oven skal stå på 200 grader, og skal have omkring 15 – 18 minutter.

Velbekomme.

Har du prøvet at lave fedtfattige knækbrød – hvad er din bedste opskrift på det? Giv gerne en kommentar herunder.

Bageri fedtfattig, Knækbrød

Comments

  1. Fenjas mad says

    januar 23, 2012 at 11:20 am

    Hjemmebagt knækbrød er super lækkert. Men jeg undrer mig over hvorfor I skriver at disse knækbrød er fedtfattige? Der er 1 dl olie i dejen samt 4 dl meget fedtholdige kerner (sesam, solsikke, hørfrø og græskarkerner). Det giver til sammen en temmelig høj fedtprocent, nok også noget over de anbefalede 10 %.

    Svar
    • Brian says

      januar 23, 2012 at 12:46 pm

      Ja – fedtfattig var måske det forkerte ord. Det er dog en mere sund fedt der er i de kerner.

      Svar
  2. Ann says

    februar 19, 2012 at 5:14 pm

    Hvis man vil have dem lidt mere fedtfattige, kan man sagtens halvere oliemængden, så man kun kommer 1/2 dl i. De bliver stadig rigtig gode 🙂

    Svar
  3. H O says

    januar 27, 2016 at 12:15 pm

    Prøv at riste solsikkekerner og græskarkerner først. Prøv også at bruge citronolie i stedet for alm. olie. – Det sidste trick jeg kan give er – prøv at folde de to stykker bagepapir hvor dejen er indimellem, til en pakke f.eks. 20 x 25 cm INDEN udrulning. Så er det nemt at rulle ens ud, – også ud i alle fire kanter.

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Google Anbefaler

Seneste opskrift

  • Få en fantastisk madoplevelse i det vestjyske
  • Bedstes tomatsuppe
  • Brownies med ægte chokolade
  • Tilberedning af blomkål
  • Lakrids i lange baner

Arkiv over opskrifter

  • oktober 2018
  • juni 2018
  • april 2018
  • januar 2018
  • oktober 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • april 2017
  • februar 2017
  • april 2014
  • oktober 2013
  • juli 2013
  • maj 2013
  • juni 2012
  • maj 2012
  • februar 2012
  • januar 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • august 2011
  • juni 2011
  • maj 2011
  • april 2011
  • marts 2011
  • februar 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • august 2010

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in