Den anden dag var vi i legeland med et par venner, og de havde tager hjemmelavede knækbrød med. De var helt fabelagtig gode, og måtte straks få deres opskrift. Den opskrift på knækbrød har vi modificeret lidt, så vi har nogle lækre fedtfattige knækbrød. Det er sikkert også noget man i de gamle handelsdage i Hamborg har haft med på ture rundt i Tyskland.
Opskrift på knækbrød
Ingredienser:
- 1 dl. Havregryn
- 1 dl. Sesamfrø
- 1 dl. Hørfrø
- 1 dl. Solsikkekerner
- 1 dl. Græskarkerner
- 3½ dl. Hvedemel
- 2 dl. Vand
- 1 dl. Olie
- 1 Tsk. Bagepulver
- 1 Tsk Salt
Opskriften er faktisk rigtig let at lave, da det hele mere eller mindre bare skal blandes sammen.
Vi lavede dejen i vores foodprocessor (hvem sagde Gertrud) og det gjorde det kun endnu nemmere.
Start med at hælde alle frøene i skålen, havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerne og græskarkerner, hæld derefter hvedemel, salt og bagepulver i. Så hælder du under omrøring rundt vand og olie i – dette resulterer i en lækker dej som er rimelig nem at arbejde med.
Rul det hele ud på noget bagepapir, der burde være nok til to plader knækbrød. Et lille trick er at lægge det mellem to ark bagepapir og på den måde undgår du klistret på kagerullen.
Husk at skære dem ud inden du sætter dem ind i ovnen.
Oven skal stå på 200 grader, og skal have omkring 15 – 18 minutter.
Velbekomme.
Har du prøvet at lave fedtfattige knækbrød – hvad er din bedste opskrift på det? Giv gerne en kommentar herunder.
Fenjas mad says
Hjemmebagt knækbrød er super lækkert. Men jeg undrer mig over hvorfor I skriver at disse knækbrød er fedtfattige? Der er 1 dl olie i dejen samt 4 dl meget fedtholdige kerner (sesam, solsikke, hørfrø og græskarkerner). Det giver til sammen en temmelig høj fedtprocent, nok også noget over de anbefalede 10 %.
Brian says
Ja – fedtfattig var måske det forkerte ord. Det er dog en mere sund fedt der er i de kerner.
Ann says
Hvis man vil have dem lidt mere fedtfattige, kan man sagtens halvere oliemængden, så man kun kommer 1/2 dl i. De bliver stadig rigtig gode 🙂
H O says
Prøv at riste solsikkekerner og græskarkerner først. Prøv også at bruge citronolie i stedet for alm. olie. – Det sidste trick jeg kan give er – prøv at folde de to stykker bagepapir hvor dejen er indimellem, til en pakke f.eks. 20 x 25 cm INDEN udrulning. Så er det nemt at rulle ens ud, – også ud i alle fire kanter.